TILBAGE TIL START
TILBAGE TIL DYR

 

SNELEOPARD

 

 Panthera Uncia . Denne elegante kat vejer omkring 35-55 kg. og kan blive op til 2 m. lang.

 

Sneleoparden er bygget til sne... den har store poter, der fungerer som en slags snesko og halen er ekstra lang og tyk så den kan pakke ansigtet ind når den hviler.

Klik på billedet for forstørrelse

  Sneleoparden lever i i bjergene i Central Asien i lande som Afghanistan, Indien, kina, Pakistan, Rusland, Uzbekistan, Magnolia, Nepal, Kazakhstan... m.fl.men desværre peger forskning på at den allerede er forsvundet fra nogle af disse lande..

De områder som Sneleoparden bosat sig i er hårde områder uden særlig meget vegetation. Alligevel foretrækker den at leve i bjerge med et hårdt klippeterræn, hvor den jager i morgentimerne og i tusmørket

Den kan nedlægge et bytte tre gange dens
egen størrelse. De mest almindelige byttedyr er får og geder.
Den nedlægger ca. 2 store byttedyr på en måned og lever ellers af mindre dyr som eks. Harer, mus og fugle

 Klik på billedet for forstørrelse
 
 Capra Ibex, hører til Sneleopardens middagsbord....  

Sneleoparden trues af flere ting foruden dens smukke skind.....

Vi mennesker rykker længere og længere ind på Sneleopardens områder,  jager dens bytte og har hudyrhold,  der p.g.a mangel på egne byttedyr bliver nedlagt af Sneleoparden, som så bliver skudt fordi den går på vores dyr......

 

  hmmm.....

 

Klik på billedet for forstørrelse

En hest fra en farm er blevet angrebet af en sneleopard...
Der er ikke noget at sige til at de lokale farmere bliver kede af det....

Menneskene lever også i disse områder under naturens hårde betingelser og må kæmpe for sin egen overlevelse.

Driften af naturparker og selve lovgivningen okring dette problem er meget svag og områderne mangler både veluddannet personale og penge. Der er så få penge til rådighed, at det ikke er ualmindeligt at personalet i parkerne tager del i ulovlige salg af sneleoparden.
Herudover lider også denne kat som tigren af overtroen på dens forskellige kropsdele... til produktion af traditionel medicin.

Klik på billedet for forstørrelse

Der findes mindre end 6.000 Sneleoparder tilbage i naturen, hvilket classificerer den som Panda og Tiger under Cites truede dyr.

I Uzbekistan mener man at der kun er ca. 50 stk. tilbage.... med så få dyr er det næsten umuligt at opretholde bestanden uden at der opstår indavl.

....hvordan kan man???